Welkom op de enige echte zoo-reisgids van De Rafiaanse Zoo! Hier vind je beoordelingen en tips over bijna vijftig Europese dierentuinen. Rechts vind je een kaart met links naar alle dierentuinen beschreven op deze pagina. Elke dierentuin wordt uitgebreid beoordeeld in verschillende rubrieken. Veel lees- en zooplezier!

maandag 23 november 2015

Zoo d'Amiens, Amiens

Algemeen
Website
Plattegrond
ZooChat Gallery
Openingsjaar: 1952
Aantal diersoorten: 72
Oppervlakte: ca. 6,5 ha
Iconische diersoorten: Californische zeeleeuw
Topattracties: pinguïnstrand, addaxenperk
Aantal bezoeken: 1 (2009)

Mijn mening
Deze dierentuin is een kleine stadstuin. Hij wordt, net als in Lille, opengehouden door de gemeente, dus je weet dat je niet al te veel moet verwachten. De meeste verblijven zijn wel goed, al moet je hier geen grote installaties verwachten die we in grotere dierentuinen wel zien. Toch hebben ze hier een fijn parkje kunnen realiseren met vooral vogels en kleinere zoogdieren (veel primaten). De twee Aziatische vrouwtjesolifanten die ze hier hebben vallen dus wat uit de toon. De grotere dieren die ze buiten de olifanten hebben zijn bv. tapirs, antilopen en zebra's. Tijdens mijn bezoek, een tijdje geleden al ondertussen, beloofden ze wel dat ze giraffen en tijgers zouden krijgen. Tot op de dag van vandaag zijn die er nog steeds niet. Waar de tijgers zouden moeten gekomen zijn leven nu waterbokken en kraanvogels, en de laatste jaren is er vooral geïnvesteerd in verblijven voor vogels (reigers, parkieten, pinguïns, emoes, kasuarissen, maar ook addaxen). Dat past dan ook beter bij het karakter van het park en ik hoop dat ze doorgaan met zulke ontwikkelingen i.p.v. de beloofde tijgers en giraffen. (Al mogen ze de volgende volières toch wat groter maken.)

Het plekje
Destijds was ik het meeste onder de indruk van de eilanden voor gibbons en slingerapen. Zowel de eilanden als de omgeving zijn mooi en natuurlijk aangelegd en er is een platform om de dieren van uit een andere hoek te kunnen zien.
Image
Afbeelding van remizoo, www.leszoosdanslemonde.com/forum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten