Welkom op de enige echte zoo-reisgids van De Rafiaanse Zoo! Hier vind je beoordelingen en tips over bijna vijftig Europese dierentuinen. Rechts vind je een kaart met links naar alle dierentuinen beschreven op deze pagina. Elke dierentuin wordt uitgebreid beoordeeld in verschillende rubrieken. Veel lees- en zooplezier!

vrijdag 23 september 2016

Château Fort de Bouillon, Bouillon

Algemeen
Website
Plattegrond: ontbreekt
ZooChat Gallery: ontbreekt
Openingsjaar: info ontbreekt
Aantal diersoorten: info ontbreekt
Oppervlakte: info ontbreekt
Iconische diersoorten: roofvogels en uilen
Topattracties: Roofvogelshow, bezoek aan het kasteel, Scriptura
Aantal bezoeken: 1 (2014)
Bespreking
Zoals je wel kunt afleiden uit de grote hoeveelheid ontbrekende elementen hierboven, is het Kasteel van Bouillon een zeer kleine speler in dierentuinland. Het is strikt genomen eigenlijk geen dierentuin. Het is een historisch fort, en bij het bezoek kan je ook naar een roofvogelshow gaan kijken. Er passeren woestijnbuizerd, kuifcaracara, gieren (waaronder de kalkoengier), uilen (kerk- en konijnuil), arenden... De roofvogels zijn ook buiten de voorstellingen te zien, vastgeketend wel te verstaan.
Om er speciaal voor naartoe te rijden, is het dus niet de moeite. De show is dan ook lang niet van het niveau dat je ziet in echte dierentuinen. Maar als je geïnteresseerd bent in geschiedenis en je bent in de buurt, kan je altijd wel eens binnenspringen voor een wandeling door het kasteel, afgesloten met de roofvogelshow.

Collectie
De enige dieren die hier aanwezig zijn, zijn verschillende soorten roofvogels en uilen. Je kan ze bekijken tijdens de presentatie, maar ook buiten deze presentaties. Dan zitten ze buiten op het fort.

Niet te missen
Nou, ja de twee dingen die je hier kunt doen; de vogels bewonderen en het kasteel bezoeken. Mis bij dat laatste het uitzicht vanop de 'Tour de l'horloge' niet. Ook loopt er de expositie 'Scriptura'.

Het plekje
De presentaties vinden plaats op de koer van het Kasteel, er zijn echter ook vogels te zien buiten de koer. Enkele roofvogels zitten boven in een heel rustig stukje. Zet je er even bij en geniet van hun gezelschap.

De tip
Blijf na de show nog even plakken. De vriendelijke valkeniers laten je dan dichter bij de vogels komen en zullen antwoorden op al je vragen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten